S7G GNSS prijemnik

Revolucionarni „džepni“ RTK prijemnik visoke točnosti

Stonex S7-G prijemnik ima internu L1, L2, GPS, GLONASS antenu i prijemnik sa 120 kanala, te za rad u RTK modu unutar BIHPOS-a ne treba vanjsku antenu (antena je dostupna kao dodatna oprema). Ovako ostvarena točnost je unutar granica RTK mjerenja, tj. centimetarska točnost.

Od sada, za dio geodetskih zadataka, ne trebate cijeli “klasični” rover, sa kontrolerom, štapom i prijemnikom. S7-G ima samo 0.9kg, džepnog je formata, otporan na vodu i udarce/padove s baterijom koja traje više od 8 sati.

S7-G izvrsno radi samo s internom GNSS antenom, izuzetno se brzo spaja na mrežu i ostvaruje FIX rješenje.
Testirali smo S7 ispod krošnje drveta i rezultati su bili odlični. Za samo nekoliko sekundi iz “Autonomus” dolazi do “FIX” rješenja (5-10 sek). Koristili smo naravno Carlson SurvCE RTK softver.

Eliminiranjem štapa i vanjske antene otvorile su se nove mogućnosti i brži način rada a da ne govorimo o praktičnosti i jednostavnosti transporta i nošenja samog prijemnika. Lagano, jednostavno, rukovanje samo jednom rukom (tipka za okidanje mjerenja nalazi se baš ispod palca ruke kojim držite uređaj). Ekran je vrlo kontrastan (transreflective) i na direktnom suncu je izuzetno vidljiv.

Povezani proizvodi